Cadrul de Autoevaluare a Igienei Mediului de Spital (CAIMS)

Mediul de spital tinde să fie unul dintre cele mai puțin studiate și subfinanțate domenii din sănătate, deși există suficientă literatură în domeniu care să demonstreze că un mediu bine întreținut pentru pacienți este crucial pentru prevenirea răspândirii infecțiilor asociate asistenței medicale și a rezistenței antimicrobiene.

Pornind de la acest considerent, Clean Hospitals a dezvoltat și validat internațional un instrument prin intermediul căruia unitățile sanitare își pot evalua și îmbunătății activitățile de igiena a mediului de spital: Cadrul de Autoevaluare a Igienei Mediului de Spital (CAIMS)

Organizația – Clean Hospitals

Clean Hospitals reprezintă un Centru Internațional de Excelență în Sănătatea Publică și acționează în vederea îmbunătățirii calității îngrijirilor medicale și a siguranței oferite pacienților cât și personalului spitalicesc.

Angajamentul și acțiunile organizației se bazează pe următoarele valori:

Integritate – Împărtășire – Transparență – Respect

Clean Hospitals urmărește să valorifice punctele forte colective ale industriei, mediului academic, spitalelor, organismelor guvernamentale și factorilor de interes cheie pentru a colabora între discipline și grupuri de interes.

Scopul organizației este să folosească cunoștințele și avântul generate de cercetările și grupurile de lucru pentru a ridica standardele industriei și a crește vizibilitatea mediului spitalicesc în îngrijirea pacienților.

Scopul inițiativei este de a crește siguranța pacienților și de a atrage atenția internațională asupra necesității de a acorda o atenție sporită igienei mediului spitalicesc.

Deși mediul spitalicesc tinde să fie unul dintre cele mai puțin studiate și subfinanțate domenii din sănătate, există suficientă literatură în domeniu care să demonstreze că un mediu bine întreținut pentru pacienți este crucial pentru prevenirea răspândirii infecțiilor asociate asistenței medicale și a rezistenței antimicrobiene. Dincolo de pacienți, igiena mediului spitalicesc are, de asemenea, un impact direct asupra vieților oamenilor care lucrează în spitale, precum și un impact mai larg asupra comunităților și mediului înconjurător.

Instrumentul – CAIMS

Cadrul de Autoevaluare a Igienei Mediului de Spital a fost dezvoltat și validat internațional pentru a ajuta unitățile medicale să-și identifice zonele/ariile în care necesită îmbunătățiri în cadrul programelor lor de igienă a mediului, precum și să compare aceste îmbunătățiri în timp. Acesta marchează prima încercare de a realiza o imagine globală a programelor de igienă a mediului în domeniul sănătății. Instrumentul este destinat experților în prevenirea și controlul infecțiilor cât și managerilor de spital, pentru a-i ajuta să identifice ariile ce necesită îmbunătățiri în unitățile acestora. Acest instrument a fost dezvoltat cu ajutorul a peste 100 de experți în prevenirea infecțiilor din întreaga lume și a fost validat internațional.

Studiul pilot al unei versiuni anterioare a instrumentului a fost realizat de Clean Hospitals în 51 de unități sanitare din 35 de țări. Citește rezultatele studiului aici.

CAIMS este publicat pe platforma online REDCap, o platformă web securizată destinată în mod special pentru a susține captarea datelor online și offline pentru studii de cercetare și operațiuni. Unitățile medicale care completează CAIMS vor avea acces la propriile date detaliate, dar doar datele anonimizate și agregate vor fi publicate sau partajate. Acest aspect este de o importanță maximă pentru a asigura că unitățile medicale sunt confortabile să fie transparente când completează instrumentul

Scorul în urma completării CAIMS

Scor totalNivel al igienei spitalicești
0 – 125Inadecvat
126 – 250Minim
251 – 375Mediu (de consolidat)
376 – 500Avansat (implementat)

Alte articole

Descoperă o lume de informații în articolele noastre de pe blog! Fie că ești în căutarea de inspirație, sfaturi sau noutăți, găsești totul aici.

No results
Revizuiți coșul
0
Adăugați cod cupon
Subtotal